Skapa samlingsorder

Samlingsorder används med fördel när man flera gånger i veckan/månaden har leveranser till samma kund, som man vill debitera på en samlingsfaktura, istället för en faktura per order.

Electra samlingsorder

Listan visar order som är klara för fakturering OCH är förbockade i valet Samlingsorder. Markera de order som ska ingå i samlingsordern. Den den nya samlingsordern får grunduppgifter som säljare, betalningsvillkor mm från den order man väljer som mall.

OBS! Endast order som är 100% levererade kan föras över till samlingsorder.

 

ELectra samlingsorder

Samlingsordern får nästa ordernummer. Varje ny order inleds med en textrad som visar vilket ordernummer som avses. I blanketten kan man styra vilken information man vill visa innan varje ursprungsorders rader.

 

Electra samlingsorder

När samlingsordern är klar visas fakturan i läge förhandsvisning.

 

Electra samlingsorder

När samlingsordern är godkänd visas den i listan med sina ursprungsorder. Dessa är markerade med två nyanser av orange. Högerklicka direkt här på nya samlingsordern och skriv ut, eller via fliter Klar för fakturering tillsammans med andra fakturor.

 

 

Backa och återställ ursprungsorderna

Om man inte är nöjd med nya samlingsordern, kan man backa och återställa ursprungsorderna. Detta går att göra så länge inte samlingsordern fått ett fakturanummer. Högerklicka på en orangemarkerad ursprungsorder och välj Backa ursprungsorder.

Electra samlingsorder

 

 

Efter fakturering

När nya samlingsordern har fakturerats hamnar inte bara samlingsordern i orderhistoriken, utan även ursprungsorderna. Tack vare det är det nu möjligt att se mer information om orderns leveransadress, referens och annat som registrerats i ursprungsorderna.

 

2013-01-04