Registrera inköp

Registrera nytt inköp

Nere till vänster i inköpshanteringen finns en ikon med ett plustecken på, klicka på den.

ELelctra, skapa nytt inköp

 

Formuläret Inköpsredigering visas. Kortfattat beskrivet består den av tre delar. Överst: Sök artikel. Mitten: Inköpsrader. Underst: Inköpets grundinfo.

Electra, redigera inköp

 

Klicka på ikonen på raden Lev.nummer nere till vänster för att välja leverantör.

Electra, inköp. Välj leverantör. 

Tips: Det går även att dubbelklicka på fältet lev.nummer och skriva in leverantörens nummer. Eller dubbelklicka på Lev.namn och skriva början på leverantörens namn. Fältet blir gult när det är sökbart.

Electra, sök leverantör

Dubbelklicka på leverantören för att välja den till inköpet.

 

I inköpets artikeldel visas nu de artiklar som har vald leverantör som huvudleverantör. Dubbelklicka på en leverantör för att lägga den i inköpet.

Electra, artiklar för vald leverantör

Tips: Om du vet början på artikelnumret så kan det anges i fältet "Lägg till artikel" vid inköpsraderna.

ELectra, snabbinmatning artikel i inköp

 

När artikeln lagts till i ordern står markören på antal. Tryck Enter när önskat antal visas. Med piltangenterna eller musen kan inpris, rabatt osv redigeras.

Electra, välj antal på inköpsrad

Bakgrunden ändras till orange för inköp som inte är markerat som beställt.

 

När inköpet är klart kan det förhandsgranskas, skrivas ut, exporteras till pdf eller skickas som epost (med inköpet som pdf). Godkänn utskriften för att markera inköpet som beställt.

ELectra, skriv ut inköp

Tips: Om du redan har beställt via t ex leverantörens hemsida så kan du klicka på ikonen med kuvert och grön bock. Den växlar status på inköpet till beställd. Bakgrundsfärgen ändras då till grå.

Electra, markera inköpet som beställt

 

Allmänt tips: Högerklicka i listan med artiklar samt inköpsrader så ser du fler alternativ. I menyn finns Visa artiklar och Visa inköpsrad. Där kan du anpassa inköp efter dina behov. Ovan beskrevs ETT sätt att registrera och skriva ut nytt inköp. De flesta funktioner kan göras på mer än ett sätt.

 

2012-10-19